czwartek, 10 kwietnia 2014

Makaron z krewetkami

Krewetki pierwszy raz zjadłam ok. 2 lat temu. Zrobiła je moja siostra i od tamtej chwili mogłabym je jeść codziennie;). Szkoda tylko, że nie należą one do najtańszych produktów, ale raz na jakiś czas można sobie pozwolić na odrobinę przyjemności:). 



Skladniki (dla 4 osób):

  • opakowanie dowolnego makaronu- dobrze wyglądają np. muszelki, kolanka, gdyż nie zasłaniają krewetek;),
  • opakowanie krewetek tygrysich mrożonych 500 g (lub dwa po 250),
  • kilka ząbków czosnku,
  • masło (ok. 1/3 kostki),
  • pietruszka zielona,
  • sól, pieprz, papryka słodka.

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzamy. Krewetki rozmrażamy.

Na patelnię wrzucamy masło, następnie czosnek, chwilkę podsmażamy. Wsypujemy krewetki, doprawiamy i smażymy do momentu aż się lekko zarumienią (ok. 15 minut), posypujemy posiekaną pietruszką. 
Do krewetek wrzucamy makaron i wszystko razem mieszamy i chwilkę podgrzewamy, aby było gorące. 

Nakładamy na talerzyki i zajadamy (bez ogonków:)). Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz